website_collectex.jpg

Drie Freudenberg bedrijven bundelen hun expertise en technologie en starten een productielijn in Duitsland voor mond-neus maskers.

Freudenberg, de wereldwijde technologiegroep, is begonnen met de productie van mond-neusmaskers voor eindgebruikers. De maskers onder de merknaam "Collectex" zijn binnenkort ook via Vileda Professional verkrijgbaar in Nederland.

Vileda Professional behoort tot Freudenberg Home & Cleaning Solutions en is onderdeel van de Duitse Freudenberg Groep, een familiebedrijf met bedrijven in diverse sectoren. Freudenberg Filtration Technologies en Freudenberg Performance Materials behoren eveneens tot de Freudenberg Groep. De één is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige filter technologieën, de ander in hoogwaardig, technische non-wovens. Samen hebben ze een hoogwaardig mond-neus masker voor éénmalig gebruik ontwikkeld die bijdraagt aan de bescherming van de omgeving tegen de uitstoot van de masker dragende persoon.

De geproduceerde volumes werden in eerste instantie aan alle Freudenberg vestigingen uitgeleverd voor gebruik door eigen medewerkers. Binnenkort zijn de mond-neus maskers ook verkrijgbaar voor verkoop.

De productie van de maskers bevindt zich in Duitsland. Freudenberg Home and Cleaning Solutions verkoopt de maskers onder de naam "Collectex". In tegenstelling tot de inmiddels gangbare industriële en privé genaaide katoenen maskers, worden de Freudenberg maskers gemaakt van een hoogwaardig, drievoudig gelaagd filtermedium.

Meer informatie