Hygiene_Keyvisual_1920x550px.jpg


Infectiepreventie voor iedereen

Een goede hygiëne met Vileda Professional

Het voorkomen van infecties is een zorg is die ons allemaal raakt en niet alleen aan de gezondheidzorg voorbehouden. Iedereen heeft een essentiële rol in het handhaven van een goede hygiëne en in het veilig houden van onze naasten.

Bij infectiepreventie wordt gekeken naar alle activiteiten die zich richten op “de doorbraak van de infectieketen” om iedereen die het gebouw binnenkomt te beschermen. Schoonmaak speelt daarbij een vitale rol want ziektekiemen bewegen niet vanzelf. Ze zijn afhankelijk van een indirecte verspreiding (mensen die oppervlakken aanraken), een directe vespreiding (mensen die met elkaar in contact komen of met dieren) en andere transmissiewegen zoals hoesten, niezen en ook levensmiddelen.

Het hygiënisch werken in alle sectoren was de laatste jaren al toegenomen, maar vandaag de dag is hygiëne nog belangrijker en van vitaal belang. Schoonmaakprotocollen, -maatregelen en -materialen moeten opnieuw geëvalueerd worden om het besmettingsgevaar tegen te gaan. Vileda Professional helpt u graag. Hieronder een paar belangrijke aandachtspunten waarmee u rekening moet houden:
  • Schoonmaakfrequentie
  • Schoonmaakprotocollen
  • Schoonmaakmaterialen
  • Persoonlijke hygiënemaatregelen

Vileda Professional biedt u handige informatie en tips over het voorkomen van infecties en het behouden van een goede hygiëne.

Infectiepreventie met Vileda Professional schoonmaakoplossingen

Micronquick_folding.jpg

Infectiepreventie met Vileda Professional schoonmaakoplossingen

Microvezelexpertise

Technologische en materiaalkundige ontwikkelingen maken een goede infectiepreventie haalbaar voor iedereen. De microvezeltechnologie met een ongeëvenaarde impact op schoonmaakindustrie is daar een goed voorbeeld van. 

Microvezels zijn echter geen “one size fits all” vezels. De gebruikte samenstelling, de dikte en de blends zijn het geheim van goed presterende microvezels (tot 99,99% bacteriënverwijdering, lage wrijving op het oppervlak).

Voor de reiniging van kritische zones, raden wij aan microvezelmaterialen te gebruiken voor éénmalig gebruik ofwel Single Use. Deze materialen kunnen dan onmiddellijk na gebruik worden weggegooid, wat het risico op besmetting aanzienlijk vermindert.

Ontdek meer over de kwaliteit van onze producten, wanneer en welke hygiënische reinigingsmethode u gebruikt en hoe u, samen met Vileda Professional, kunt zorgen voor een goede infectiepreventie.