Ergonomie en product

Ergonomisch denken vanaf het begin

Vileda Professional ontwikkelt en produceert hulpmaterialen voor de professionele schoonmaak. Kwaliteit en duurzaamheid zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Ergonomie is voor ons vanzelfsprekend een onderdeel van kwaliteit. Bij elk product dat op de tekentafel begint te leven, spelen ergonomische aspecten vanaf het begin een rol. Het eindresultaat moet een product zijn dat schoonmaakwerk zoveel mogelijk op een duurzame en ergonomische manier ondersteunt. Alleen dan komt het ook van de tekentafel in de praktijk en resulteert het in een hoogwaardig Vileda professional product.

Beter dan de norm

Uiteraard voldoen onze producten aan geldende normen en bestaande wetgeving. Maar als het beter, betaalbaar en uitvoerbaar is gaan we zelfs boven de norm zitten. Een norm is voor ons het minimum. Het best mogelijke product binnen de door onze klanten gestelde randvoorwaarden is ons doel.

Meer dan een goed product

Werken belast je lichaam. Ook schoonmaken is een activiteit die vaak veel lichamelijke belasting veroorzaakt. Activiteiten en maatregelen die er op gericht zijn om werkzaamheden zodanig uit te voeren dat het je lijf zo min mogelijk belast en daarmee blessures voorkomt vallen binnen het domein van de ergonomie. En dan gaat het niet alleen om een zo ergonomisch mogelijk ontworpen product. Ook factoren als gedrag, fysieke conditie, leeftijd, juist gebruik van materialen en kennis van de taal kunnen invloed hebben op de ergonomie in je werk. Vileda Professional heeft veel invloed op de ergonomie in het productontwerp maar ondersteunt ook op andere vlakken die een goede ergonomie beïnvloeden. Zoals bijvoorbeeld trainingen en videoinstructies voor het juiste gebruik van hulpmaterialen of het op maat samenstellen van schoonmaakconcepten die rekening houden met ergonomische aspecten.

Onafhankelijke informatie

Vileda Professional levert een bijdrage aan de verbetering van kennis over ergonomie. Wij delen onafhankelijke informatie in onze webinars en andere vormen van communicatie. Ook geeft Vileda Professional onafhankelijke wetenschappelijke instituten opdrachten voor onderzoek naar specifieke ergonomische aspecten zoals bijvoorbeeld van een product. Ben je geïnteresseerd in ergonomische aspecten in de professionel schoonmaak en wat je zelf kunt doen om te verbeteren? Dan is veel handige informatie te vinden op www.elkedagweer.nl

Meer informatie over de ergonomische schoonmaakconcepten van Vileda Professional? Eén van onze adviseuren staat u graag te woord. 

Contact opnemen