Restaurants en keukens schoonmaken met Vileda Professional

Voedselveiligheid en hygiëne: wij houden uw organisatie gezond

Voor de reputatie en prestaties op lange termijn van uw organisatie zijn maximale hygiëne en voedselveiligheid in restaurants, keukens en cateringfaciliteiten van het grootste belang. Niet alleen om klanten en gebruikers gezond en tevreden te houden, maar ook om de bereidingsnormen en het welzijn van het personeel te verhogen.

Anderzijds is het niet eenvoudig om te voldoen aan de extreem hoge eisen van de voedingssector. Zowel nationale als Europese wetten en voorschriften hebben een grote impact op restaurants en cateringbedrijven.

Om aan deze regels te voldoen en tegelijk efficiënt, productief en kwaliteitsvol te werken, zijn vijf factoren cruciaal:

  1. Een rationeel en doeltreffend hygiëneplan
  2. Moderne schoonmaakmethodes die voorzien in de specifieke behoeften van uw organisatie
  3. Een complete reeks hoogwaardige materialen met kleurencodering
  4. Uitgebreide personeelsopleiding
  5. Microvezelproducten, zowel herbruikbaar als Single Use

Na analyse van uw specifieke behoeften stellen wij een schoonmaak- en hygiëneplan op maat op, dat aansluit bij uw globale HACCP-plan (Hazard Analysis and Critical Control Points) en dit ondersteunt. Bovendien bieden wij u de juiste producten, methodes en opleiding om uw succes te verzekeren.

Neem contact met ons op en laat ons u adviseren.

Voedselverwerkingszones schoonmaken volgens HACCP

Maximaal efficiënt schoonmaken, in het vereiste tempo

Als u voedsel verwerkt, bereidt of serveert - in restaurants of eetzalen - staat u steeds meer onder druk om elke tafel zo vaak mogelijk bezet te krijgen en vloeren en andere oppervlakken zo snel mogelijk te reinigen zonder aan kwaliteit in te boeten of klanten minder service te bieden. Ook voor food corners in supermarkten geldt dat voor gemorste producten verwijderen en de hygiëne bewaren snelheid van groot belang is. Maar snel en doeltreffend schoonmaken zijn niet hetzelfde.

Om aan de huidige verwachtingen inzake voedselveiligheid te voldoen hebben onze ingenieurs voor restaurants en keukens gebruiksvriendelijke en gemakkelijk te begrijpen productsystemen en schoonmaakmethodes ontwikkeld waarmee u aanzienlijk sneller betere resultaten boekt. Daardoor verbetert uw hygiëne op kortere tijd en met minder inspanningen.

De juiste schoonmaakproducten voor restaurants en keukens: hou ongewenste bezoekers buiten

Professionele keukens zijn veeleisende omgevingen met talrijke potentiële risico’s. Persoonlijke veiligheid gaat er samen met voedselveiligheid en hygiëne.

Antislipvloeren vereisen bijvoorbeeld speciale schoonmaakmethodes om schoon en veilig te blijven. Systematisch schoonmaken is een vitale HACCP-vereiste. Het voorkomen van kruiscontaminatie is een ander kritisch aspect van voedselveiligheid. Een basisregel hiervoor luidt dat rauwe en bereide voedingswaren nooit met elkaar in contact mogen komen en dat voor het schoonmaken apart materiaal met kleurencodering moet worden gebruikt.

Onze microvezelmoppen en -doeken verwijderen doeltreffend tot 99,9% van de bacteriën in keukens en andere voedselbereidingszones zonder het gebruik van chemicaliën, terwijl onze doeken met in verschillende kleuren hebben bewezen dat ze een systematische, hygiënische aanpak van het schoonmaken ondersteunen.

Het is ook gebleken dat oplossingen voor eenmalig gebruik zonder microvezelmaterialen, die nog vaak worden toegepast, niet tegen de uitdagingen van deze sector zijn opgewassen. Door over te schakelen op microvezels vermindert u het afval, het gebruik van chemicaliën en kosten.

Grondig of plaatselijk schoonmaken, gemorste stoffen verwijderen … wat u ook nodig hebt, wij bieden u een oplossing om snel, doeltreffend en hygiënisch schoon te maken.

Vragen?

Contact