MicrosoftTeams-image-96-.png

FREUDENBERG HOME AND CLEANING SOLUTIONS NEEMT VERMOP OVER

  • Vermop wordt geintegreerd in Freudenberg

  • Overname versterkt groeitraject professionele schoonmaak

2023-07-11 13_02_25-0843091f-23f7-4687-b31c-c413896c98ca.png ‎- Photos.jpg

Weinheim, 07/11/2023
Freudenberg Home and Cleaning Solutions (FHCS), een internationale leider in schoonmaakoplossingen en innovatieve systemen voor professionele gebruikers en het bedrijf achter het merk Vileda Professional, heeft Vermop per 10 juli 2023 overgenomen. Het contract voor de overname werd op 17 mei 2023 ondertekend en is inmiddels door de  kartelautoriteiten goedgekeurd. Vermop ontwikkelt en verkoopt met bijna 330 medewerkers hoogwaardige, modulaire reinigingssystemen en producten voor schoonmaakprofessionals. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gilching bij München en de productiefaciliteiten in Wertheim, Baden-Württemberg (D). Vermop heeft een sterke cultuur van klantgerichtheid en is zeer innovatief. In 2022 behaalde het bedrijf een omzet van ongeveer 46 miljoen euro.

Een sterke combinatie

Freudenberg Home and Cleaning Solutions, met het hoofdkantoor in Weinheim (D), is één van de elf divisies van de wereldwijd actieve Freudenberg Groep.

thumbnail.jpg

"We zijn verheugd dat we met deze overname onze nationale en internationale groeistrategie met succes kunnen voortzetten en nieuw potentieel kunnen aanboren", aldus Karin Overbeck, CEO van Freudenberg Home and Cleaning Solutions.

thumbnail (1).jpg

“We complement each other perfectly in terms of our focus, thus creating a strong national player in the German market with very good international prospects,” explained Isabel Merkel, President Professional at Vileda Professional.
De volledige integratie van het merk Vermop in de Freudenberg Group zal in de loop van het komende jaar worden doorgevoerd.

Over Vileda Professional
Vileda Professional biedt innovatieve producten en systemen voor professionele reiniging in toepassingsgebieden zoals kantoren, onderwijsinstellingen, gezondheidszorg, cleanrooms en horeca. Duurzame schoonmaakoplossingen met sterke ecologische eigenschappen vormen een kerncomponent van de portfolio. Met eigen vestigingen en een uitgebreid netwerk van vertegenwoordigingen in veel landen binnen en buiten Europa, brengt Vileda Professional haar oplossingen wereldwijd naar de professionals in de schoonmaak. Vileda Professional heeft bijna 350 medewerkers en een omzet van ongeveer € 173 miljoen in 2022. Vileda Professional is een divisie van Freudenberg Home and Cleaning Solutions.

Over Freudenberg Home and Cleaning Solutions
Freudenberg Home and Cleaning Solutions is een toonaangevende wereldwijde leverancier van hoogwaardige reinigingssystemen en huishoudelijke en wasverzorgingsproducten die het leven van miljoenen consumenten en professionals over de hele wereld makkelijker maakt. De portfolio omvat merken als Vileda®, Vileda Professional®, O'Cedar®, Oates®, Gimi®, Gala®, Wettex® en Marigold®. Met een leidende marktpositie in bijna alle landen waarin FHCS actief is, genereerde het bedrijf in 2022 een omzet van meer dan 1,2 miljard euro met ongeveer 3.300 medewerkers. Nieuwe, effectieve producten en distributiekanalen, technische innovaties en een sterke klantgerichtheid zijn al jaren een belangrijke succesfactor van FHCS. Uitgebreid, internationaal markt- en klantenonderzoek vormt de inspriratiebron voor eigen innovatiecentra, productievestigingen over de hele wereld en een distributienetwerk in meer dan 35 landen.

Over Vermop
Vermop, opgericht in 1927, is vandaag de dag een internationaal bedrijf met een uitgebreid
assortiment reinigingsapparatuur, -systemen en -accessoires voor professionele schoonmakers. Door de overname van HEFTER Cleantech GmbH in maart 2020 omvat de portfolio van Vermop ook reinigingsmachines. Vermop heeft haar hoofdkantoor in Gilching bij München en productiefaciliteiten in Wertheim (Baden-Württemberg, D). 10 verkoopkantoren in landen binnen Europa en bijna 330 medewerkers realiseerden in 2022 een omzet van 46 miljoen euro. Een hoog niveau van innovatieve oplossingen gekoppeld aan de hoogste normen van klantenservice, functionaliteit, efficiëntie, betrouwbaarheid en ergonomie vormen de succesfactoren van de onderneming. Door de toekomstige samenwerking met Vileda Professional ontstaat voor Freudenberg Home and Cleaning Solutions een sterke nationale speler in professionele schoonmaak.

Pers contact:

Robin Dyck (Press and Corporate Communications Officer):
fhcs-communication@fhp-ww.com