microfibre_single_use_nurse.jpg

Hoe reinigen uw zorgmedewerkers?

Professionele schoonmaakdiensten maken schoon in de zorg. Maar zij niet alleen, ook verpleegkundigen en andere zorgmedewerkers hebben schoonmaaktaken. Zoals het reinigen en desinfecteren van verpleegkundige apparatuur en hulpmaterialen, het opruimen van ongelukjes en het schoonmaken s’avonds wanneer de schoonmaakdienst niet aanwezig is. 

En doen ze dat wel goed? 

Zoals thuis? Of zoals het hoort, professioneel?​​​​​​​ Werken zij ook met goede materialen, middelen, protocollen en professionele methodes? Of vallen hier de gaten?

Hoe en wanneer wordt er gedesinfecteerd?
​​​​​​​Is dat altijd terecht?

​​​​​​​“Voor alle zekerheid” altijd en alles desinfecteren zou op een gegeven moment kunnen leiden tot resistentie, een risico waar overheden zich steeds grotere zorgen over maken. Overbodig of foutief desinfecteren kan dodelijk zijn maar helaas niet voor de pathogene micro-organismen.

Ervaringen van andere ziekenhuizen

Ervaringen van andere ziekenhuizen

Veel ziekenhuizen in Nederland hebben de schoonmaak & desinfectie door verplegend personeel en andere zorgverleners onder de loep genomen en concludeerden dat verbeteringen nodig zijn. Belangrijk, omdat ook dat deel van de schoonmaak bijdraagt aan een reductie van zorginfecties. Tenminste, als het goed gebeurt, anders werkt het juist contraproductief.

Tessa Lauret, infectiepreventie deskundige binnen het VUmc universitair ziekenhuis Amsterdam schreef wat haar afdeling infectiepreventie constateerde en hoe ze het significant verbeterden.

Lees het complete interview met Tessa Lauret.​​​​​​​

​​​​​​​

Reinigingsconcept voor zorgmedewerkers

Reinigingsconcept voor zorgmedewerkers

​​​​​Vileda Professional ontwikkelde een reinigingsconcept voor zorgmedewerkers. Gemakkelijk, effectief en professioneel. Op basis van disposable microvezeldoeken en moppen die getest zijn op het effectief verwijderen van bacteriën en virussen, zonder waslogistiek en zonder reinigingsproduct. Getest en beproeft door infectiepreventie deskundigen van diverse ziekenhuizen in Nederland en in Europa.

Lees meer over het Single Use microvezel reinigingsconcept van Vileda Professional
of neem contact met ons op