testenvaccinatiecentra.jpg


Hygiënisch veilige test- en vaccinatielocaties

Goede hygiëne is afhankelijk van up-to-date protocollen, professionele reinigingsmaterialen en een gedisciplineerde uitvoering. Daarmee wordt de verspreiding van pathogene microorganismen effectief bestreden en de risico’s beperkt. Wat zijn de aandachtspunten in situaties van besmettingsgevaar en hoe borg je dat een test- of vaccinatielocatie “hygiënisch veilig” is?

​​​​​​​Het gevaar van ongewenste virusverspreiding is niet nieuw en niet uniek. Vaccinatie tegen besmettelijke ziektes en testen  is ook niet nieuw en doen we al heel lang. Nieuw bij Covid-19 is de grootschaligheid en het gebruik van afwijkende locaties die niet altijd op hygiëne gericht zijn. Dit vraagt dus om extra hygiënische aandacht. 
 

Extra hygiënische aandacht

Extra hygiënische aandacht

Wordt er dan wel goed schoongemaakt? Vaal wel, maar door tijd-, geld en kennisgebrek soms ook niet. Naast de dagelijkse algemene reiniging moeten test- en vaccinatielocaties op bepaalde plekken ook tussendoor gereinigd of gedesinfecteerd worden. Vaak door medewerkers die niet schoonmaak-geschoold zijn. Ook zij zullen verantwoord en professioneel moeten schoonmaken. Het is dan ook noodzakelijk een eenvoudig uitvoerbaar en professioneel schoonmaaksysteem toe te passen. ​​​​​​​Vileda Profesional biedt reinigingsconcepten voor een efficiënte en hygiënisch veilige tussendoorreiniging.
Daarnaast geeft Vileda Professional ​​​u enkele aanbevelingen en aandachtspunten voor een verantwoorde hygiëne op test- en vaccinatielocaties.

Reinigingsconcept voor een hygiënisch veilige tussendoorreiniging

Reinigingsconcept voor een hygiënisch veilige tussendoorreiniging

Vileda Professional ontwikkelde een eenvoudig en hygiënisch reinigingsconcept op basis van microvezel. Gemakkelijk, effectief, professioneel en ideaal in te zetten voor een snelle en veilige tussendoorreiniging op test- en vaccinatielocaties. Het concept werd getest en beproeft door infectiepreventie deskundigen in Nederland en Vlaanderen. Op rol, in pakjes, per stuk te bevochtigen of met meerdere tegelijk. Inclusief bijbehorende dispensers met als nieuwste en meest hygiënische in de markt, SafePlus.

De kracht van microvezel

De kracht van microvezel

Het Single Use reinigingsconcept is gebaseerd op de reinigingscapaciteiten van microvezel. Het SARS-CoV-2 virus geeft een nieuwe kijk op hygiëne en dus ook de schoonmaak. Alles en overal wordt er gedesinfecteerd. Desinfectie is soms noodzakelijk. Maar als het niet hoeft is een superieure reiniging nog altijd het beste optie. Want overmatige of verkeerde desinfectie brengt risico’s met zich mee en wordt door infectiepreventie deskundigen sterk afgeraden.

Als eersten lieten we een aantal van onze producten testen op coronavirus verwijdering. Want voor ons is het belangrijk te bewijzen dat onze microvezel producten in staat zijn om ongewenste micro-organismen zoals het SARS-CoV-2 virus afdoende te verwijderen.  De resultaten lopen op tot 99,99% virusverwijdering zonder gebruik van desinfectans. ​​​​​​​Vileda Professional voorziet u graag van informatie, onderzoeksrapporten en testproducten om op uw eigen locatie uit te proberen. ​​​​

Hygiënisch weggooien van gebruikte beschermingsmiddelen en reinigingsdoeken

Hygiënisch weggooien van gebruikte beschermingsmiddelen en reinigingsdoeken

Gebruikte disposable reinigingsdoeken en beschermmiddelen zoals mondmaskers en handschoenen moeten ook op een hygiënisch veilige manier weggegooid worden. Vileda Professional biedt handsfree bedienbare pedaalemmers in verschillende formaten en kleuren die hiervoor geschikt zijn.