VP_Sus_hand_1920x550.jpg

De eco handafdruk ligt in uw handen

De ecologische voetafdruk heeft betrekking op het verbruik van hulpbronnen, bijvoorbeeld bij de keuze van de grondstoffen, de fabricage, de verpakking en het transport. De handafdruk daarintegen is de som van alle positieve effecten op de duurzaamheid tijdens de gebruiksduur van onze producten.

Wij streven naar een minimale voetafdruk en een maximale handafdruk met de grootst mogelijke positieve ecologische impact, zowel bij de productie als in het gebruik. Een gunstige handafdruk van onze producten helpt u om milieuvriendelijk te reinigen.

In het Vileda Professional assortiment vindt u veel producten waarbij de handafdruk een nog grotere impact heeft op de ecobalans dan de voetafdruk: bij duurzaam reinigingstextiel bijvoorbeeld wordt de voetafdruk overtroffen door wassen en hergebruiken.

Onze inspanningen om de handafdruk te maximaliseren:

Microvezel technologie

VP_Sus_micro_305x305.jpg

Microvezel technologie

Vileda Professional is de pionier van microvezel technologie in de professionele schoonmaak. Door de ontwikkeling van eigen technologieën zoals Evolon®, was en is Vileda Professional nog steeds de drijvende kracht achter dit innovatieve segment.

Microvezel schoonmaaktextiel hebben aantoonbaar betere schoonmaakprestaties dan niet-microvezel textiel. Ze maken streeploos schoon en verwijderen moeiteloos hardnekkig, zelfs zonder het gebruik van reinigingsmiddelen. Zo helpen ze het milieu minder te belasten zonder in te leveren op prestaties. De PVAmicro doeken zijn een goed voorbeeld naast vele anderen.

Ongeëvenaarde duurzaamheid

VP_Sus_durability_305x305.jpg

Ongeëvenaarde duurzaamheid

Duurzaamheid van producten is de eenvoudigste manier om grondstoffen te besparen. Hoe langer een product meegaat hoe beter het is. Vileda Professional producten staan bekend om hun toonaangevende reinigingsprestaties en duurzaamheid in gebruik.

Voor elk nieuw product testen we uitvoerig zowel de duurzaamheid als de machinewasbaarheid. Sommige producten halen meer dan 1000 wasbeurten. Hier is een zorgvuldige keuze van componenten en productietechnologieën vereist om een constante reinigingsprestatie en inpasbaarheid in het systeem gedurende de hele levensduur te garanderen.

Leidende ergonomie

VP_Sus_ergonomics_305x305.jpg

Leidende ergonomie

U vraagt zich misschien af, wat heeft ergonomie met duurzaamheid te maken? Eenvoudig gezegd, ook de lichamelijke belasting van professionele schoonmakers die onze producten gebruiken, zijn een waardevolle hulpbron waar zorg voor moet worden gedragen. Daarom zijn gezondheid en welzijn ook een onderdeel van duurzaamheid!

Wij willen zorg dragen voor die 100.000 schoonmakers in de wereld, zodat zij kunnen schoonmaken met de minste fysieke inspanning, met weinig of geen training. Zij moeten urenlang werken met onze schoonmaakproducten, wat moet bijdragen aan een duurzame gezondheid, prestaties en plezier om mee te werken.